Forum HRTJI SVET Slovenije Seznam forumov



Avtor Sporočilo

<  POSVOJITEV, POSVOJITVE in POSVOJENI HRTI V SLOVENIJI  ~  Posvojitev galgov - 3.1.2015

HrtjiSvet
Objavljeno: 31 Dec 2014 10:34 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
Naši Teresita, Sevilla, Margarita, Fary, Belmondo, Naquara in Isabelo že čakajo v karanteni zavetišča Scooby Medina v Španiji, ker je včeraj termometer pokazal nezavidljivih -7 in zima tudi tam kaže svoje zobe. Veseli smo, da se bodo v petek odpravili na svojo dolgo pot iz Španije proti Sloveniji. V soboto našo ekipo čaka naporen dan, saj bomo ponovno v nova in srečnejša življenja pospremili kar šest hrtjih in eno podencasto/galgo mix smrčico, katere seveda že nestrpno pričakujejo tudi njihove družine.
Včeraj sta nastala dva video posnetka, iz katerih nas iz karantene pozdravlja tudi naših sedem smrčkov ...

Video 1: https://www.youtube.com/watch?v=kwA7fbRYBos&feature=youtu.be

Video 2: https://www.youtube.com/watch?v=P2u7Wro1al8&feature=youtu.be

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
TiLunggy
Objavljeno: 02 Jan 2015 11:50 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 13.01. 2012, 20:21 Prispevkov: 763
Vsem vpletenim želimo varno in srečno potovanje in vse dobro v letu 2015 Very Happy

_________________
Smo ljudje, ki delimo svoje življenje, svoe srce, svojo zofo, svoj dom s posvojenim hrtom in so ljudje, ki so zato prikrajšani.
_______________________
HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org

Pomagajmo hrtom v stiski.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
HrtjiSvet
Objavljeno: 05 Jan 2015 08:51 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
Sobota, 3. 1. 2015. Doma leden mraz, sneg in megla, pot v Italijo pa obsijana s soncem in preseneti nas kar prijetnih 11 °C, sploh nobenih težav na cesti in tudi prispeli smo zelo hitro. No, del, ko je konec avtoceste in se vozimo do mesta prevzema naših hrtkov, se strašno dolgo vleče, ampak vse to je zgolj posledica pričakovanja, kdaj bomo končno zagledali in prevzeli naše hrte. Smile
Komaj smo dobro prispeli, že vidimo španski kombi. Kombi, v katerem je 21 smrčkov čakalo, da končno pridejo v roke svojim posvojiteljem.

Hitro spraznimo bokse, napolnjene s hrano, ki smo jo lahko kupili z vašimi donacijami, zbranim od licitacij ter ostalo donirano hrano in že v prevzemamo naše hrtke.
Najprej je prišla Sevilla, simpatična galgo/podenco mešanka, ki je tako prisrčna, da se človek v trenutku zaljubi vanjo. Takoj za njo je prišla galgica Margarita, ki nam je želela zlesti naravnost v objem. Že je bil tukaj Belmondo, čudoviti galgo samec, ki res takoj pritegne človeške poglede. Nismo mogli verjeti, da je to isti hrt, saj je v Scooby-u bil tako zelo plašen?! Ko se je malo sprehodil je postal drug hrt – sproščen, nič več prestrašen, on kar lepo gre na povodcu. Vse nas je res presenetil, posvojitelje pa je nedvomno očaral v trenutku, ko so ga zagledali. Pa seveda prelepi Fary, neskončno simpatičen galgo, ki bo s svojimi ušesi in pozitivno naravo zagotovo spravljal v smeh svoje posvojitelje. Isabelo je živahen mlad galgo mulc, ki ga niti dolga vožnja iz Španije ni zares utrudila – on je bil kar pripravljen za žur in igro. In Teresita, tako drobna galgina, nežna, mirna, potrpežljiva. Res nas je takoj osvojila. Potem pa še galga Naquara, ki nas je že v zavetišču spravljala smeh s svojim ušeskom, ki je bil ves čas pokonci. Tako »skulirana« psička je to, samo čohljala bi se, mahala z repkom in pa ja, …. seveda prosjačila za priboljške. Smile)

In že se s kombijem odpravimo na pot proti Ložnici. Ves čas pogledujemo nazaj, kako se hrtki počutijo v svojih boksih. Vsi so se lepo polegli in odspali še kakšno kitico ali dve do Slovenije, razen Fary-ja. On je kar stal in čakal.. nežen in nekonflikten kot je, si pač ni znal ''izboriti'' svojega mesta v velikem boksu in je gledal, češ ''no prav, saj ni panike, bom še pa malo stal in gledal ven''. Nas pa je očaral in celo pot spravljal v smeh s svojimi ušesi. Res prava pojava! Very Happy

Del ekipe Hrtjega sveta se je v Ložnici dobila že dobri dve uri pred našim prihodom s hrtki. S svežimi posvojitelji je sledilo predavanje in sproščen pogovor, ter odprta debata za njihova vprašanja. Seveda je vrelišče pričakovanja doseglo svoj vrhunec, ko smo zaslišali najbolj pričakovane besede »Kombi z galgci je prišel«.
Vsi skupaj smo se odpravili ven, v neznosnem pričakovanju in, ko so iz kombija začeli prihajati galgi, ko se je vsak od njih pridružil svojemu posvojitelju, svoji novi družini, so se naša srca raznežila, ker ni ga lepšega občutka kot videti, da so končno prispeli v tople objeme svojih ljudi. Tako težko pričakovani so bili … Po začetnem snidenju in vohljanju poligona, ter morda kakšnem lulanju - bilo je namreč nemarno mrzlo in galgi so sneg najverjetneje prvič videli, zato so nekateri prav nerodno stopicljali po njem ali pa se sploh niso želeli premakniti, smo se hitro umaknili na toplo. Uredili smo še vse formalnosti okrog posvojitve, naša veterinarka je vsakega hrtka pregledala, dala morebitne napotke posvojiteljem, hrtkom smo poščipali še predolge krempeljce. Odeli so se še v tople hrtje plaščke in pripravljeni so bili za odhod s svojimi novimi družinami v tople in ljubeče domove.

Tako je za nami še ena uspešna posvojitev!
Dolga veriga od samega obiska zavetišča, do spoznavanja hrtov direktno v zavetišču, pisanje njihovih profilov, objava na spletni strani, promocija in iskanje domov, preverjanje posvojiteljev in potencialnih domov hrtkom širom cele Slovenije, transport hrtkov in na koncu kot češnja na vrhu torte – formalna posvojitev, kjer hrtki končno prvič spoznajo svoje posvojitelje, svoje nove družine, je za nas nekaj najlepšega, nekaj kar se ne da opisati z besedami. Ko nam naša srca preprosto »zapojejo« od sreče in veselja.

Teresita, Margarita, Fary, Belmondo, Isabelo, Naquara in Sevilla bodite srečni, ljubljeni in veseli …

Najlepše se zahvaljujemo vsem posvojiteljem, ki ste tako nesebično odprli svoja srca in domove posvojenčkom, pa seveda vedno nepogrešljivi ekipi zavetišča Scooby Medina del Campo iz Španije, ki rešuje hrtke in poskrbi za njih do odhoda na svojo dolgo pot iz Španije in nam jih praktično pripelje pred prag, pa ekipi društva Hrtjega sveta, ki je tudi tokrat s svojim požrtvovalnim in nesebičnim delom omogočila tako veliko hrtje in človeške sreče. Seveda ne smemo pozabiti tudi na ekipo KD Pluton, ki nam vedno prijazno odstopi svoje prostore in poligon, da lahko varno in kvalitetno izvedemo formalne posvojitve, ter Metki Potočnik in njenemu podjetju Prolife, ki nam je tudi tokrat prijazno pripravila slastne pasje paketke dobrodošlice za novo prispele hrtke. Hvala tudi podjetju VETPET, ki nam je omogočilo nakup hrane za zavetišče.

Iskrena HVALA vsem in vsakemu posebej!

Nekaj fotografij z naše posvojitve najdete v našem FB albumu tukaj (skopirajte link od htpps naprej in ga prilepite v vaš brskalnik) : https://www.facebook.com/hrtjisvet#!/media/set/?set=a.766505166765869.1073741995.141593622590363&type=1

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Pokaži sporočila:  

Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Objavi novo temo

Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu