Forum HRTJI SVET Slovenije Seznam forumov



Avtor Sporočilo

<  POSVOJITEV, POSVOJITVE in POSVOJENI HRTI V SLOVENIJI  ~  Posvojitev greyhoundov in lurcherja - 9. 11. 2014

HrtjiSvet
Objavljeno: 07 Nov 2014 10:27 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
Z velikim veseljem sporočamo, da iz Irske prihajajo v Slovenijo tokrat 4 novi psi in sicer: čudovita greyhoundica Web, postaven hrtji maneken Armani, mila, lepa greyhoundica Penny, ki nadaljuje pot na Hrvaško in prisrčen, še malce sramežljiv lurcher Terry, ki se bo gotovo kmalu prelevil v pravega pasjega navihančka.

Tokratna posvojitev greyhoundov in lurcherja bo v nedeljo, 9. 11. 2014, ob 15h, v Ložnici pri Celju. Ker pa je za nami deževen teden, ki se bo nadaljeval še do sobote, bodo tla poligona zelo namočena, blatna in drseča, zato smo se odločili, da bo tokratna posvojitev zaprtega tipa, torej bo le formalna posvojitev in predaja psov novim posvojiteljem.

Veselili smo se mini hrtjega srečanja pred posvojitvijo, kamor smo nameravali povabiti stare posvojitelje s svojimi hrti, da bi si le-ti lahko malo pretegnili svoje dolge tačke in se nadivjali. Žal pa blatna in mokra tla niso primerna za hitro hrtje dirjanje, saj lahko še prekmalu komu spodrsne, pade, ali si poškoduje tačko ...

Hvala vsem za razumevanje, v kolikor nam bo vreme še dopuščalo, bomo poskrbeli, da se vidimo na kateri od naslednjih posvojitev, ki jih planiramo še letos.

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
HrtjiSvet
Objavljeno: 12 Nov 2014 15:35 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
Tokratni transport greyhoundov in lurcherjev je bil v znamenju srečne številke 13. Toliko srečnih hrtjih smrčkov in lurcherjev je namreč že pred dnevi na Irskem povezalo svoje culice in se pripravilo za dolgo pot ... pot do toplega doma, sreče in brezskrbnih dni.

Iz "le" psov, oziroma številk, ki jim nihče ne nameni lepe besede in so le neka brezosebna bitja, ki služijo človeku, postanejo ljubljeni psi, s svojim imenom. Postanejo družinski člani ljudem, ki jih imajo radi in jim pokažejo, kaj pomenijo tolikokrat omenjene besede med posvojitelji:"Hja ... jasno, razvajen je, kot je lahko le hrt."

Po hrtje razvajeni bodo od te nedelje naprej v Sloveniji 4 psi ... živahna, radovedna in izredno simpatična greyhoundica Web, pa postaven, manekensko lep greyhound Armani (ali Giorgio, kot sta ga ljubkovalno klicala naša člana, ki sta odšla na transport), pa zelo ljubka, nežna in neverjetno pridna hrtja lepotica Penny in zelo zanimiv, čudovit, precej preplašen in nežen lurcher Terry.

Prevzem psov je bil tokrat v kraju Jilove, blizu Prage ... seveda sta naša člana s psi prespala tam, kjer so vsem skupaj ponudili izredno gostoljubje, je pa tudi neverjetno lepo doživetje, ko preživiš prvih nekaj ur s psi, ki šele stopijo iz kamiona in se znajdejo v "novem življenju". Ganljivo je, kako se psi prepustijo, zaupajo človeku in kako z užitkom potem iščejo njegovo bližino, dotike. In kako v sobi najprej skočijo na posteljo in vidno uživajo v dremanju. .

V Ložnici ... čakanje novih posvojiteljev na njihove pse ... še predavanje naše Nataše, nasveti in zadnji napotki ... in ... avto se pripelje. Psi, ki večinoma vso pot mirno dremajo, se vedno, ko zavijemo proti poligonu, dvignejo in postanejo rahlo nemirni. Mogoče čutijo ... preganjajo voznika, naj že doda gas, da bodo hitreje v objemu svojih posvojiteljev ...

Najprej je izstopil Armani ... samozavestno, pozersko, jasno. S pogledom je ošinil svojega posvojitelja ... "Aha ... ti si torej tisti ... Sem ti všeč, a ne da? Hej, pri katerem oblikovalcu si pa dal kreirati plašček zame?"

In že se je prikazala čudovita Webina glava ... radovedno so ji oči švigale sem in tja ...:"Kateri je moj? Bo imel s seboj že kakšen priboljšek zame?

Potem je prišla iz avta Penny ... s prečudovitimi očmi, polnimi miline, s katerimi je svojo posvojiteljico Karlo spravila v jok ... zaradi ganjenosti in sreče, ker jo je končno lahko stisnila v svoj objem.

Zadnji je izstopil krasen lurcher Terry, sicer če bi bilo po njegovem sploh ne bi izstopil, kajti precej preplašen, je skušal biti čim manj viden in ostati na varnem v avtu. Pa je dobil tako dobro posvojiteljico, da verjamemo, da bo njegova plašnost kmalu izginila in bomo brali o smešnih dogodivščinah tega pasjega mladička.

Velika in neizmerna hvala vsem posvojiteljem, ki ste odprli vrata svojega doma in medse sprejeli novega pasjega člana.

Iz vsega srca se zahvaljujemo tudi vsem ostalim, ki ste nam omogočili še eno uspešno posvojitev: KD Pluton, ki so nam odstopili prostor za posvojitev hrtov - http://www.kd-pluton.si/. Metki Potočnik za velikodušno doniranje paketkov pasjih briketov Prolife - http://www.prolife-pet.si/newtrition.html#. Lucie in vsem ostalim iz češke organizacije za pomoč hrtom, šoferju Ianu njegovemu sopotniku, ki sta varno pripeljala naše pse iz Irske, do prevzemnega mesta, ter članom društva Hrtji svet, ki so z veliko dobre volje, angažirano pomagali pri posvojitvi, ter seveda vsem ljudem dobrega srca, ki nas vedno tako nesebično podpirate pri našemu delu.

Skupaj zmoremo in gremo naprej ... Prisrčna hvala!


Čudovita, navihana Web, s svojima posvojiteljima.




Postavni pasji maneken Armani, s svojim žlahtnikom ... posvojiteljevim sinom
.



Neskončno prisrčen, malce boječ, lurcher Terry, s svojo Leo.




Prelepa, nežna Penny, s svojo Karlo, ki ji naša Nataša daje še zadnje nasvete.







Več fotografij najdete na našem fb: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.735223153227404.1073741986.141593622590363&type=1

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Pokaži sporočila:  

Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Objavi novo temo

Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu