Forum HRTJI SVET Slovenije Seznam forumov



Avtor Sporočilo

<  NASVETI ZA LAŽJE ŽIVLJENJE S POSVOJENČKOM IN ZANIMIVOSTI  ~  Priprave na posvojenčka!

NEON
Objavljeno: 21 Mar 2013 20:19 Odgovori s citatom
Administrator foruma Pridružen/-a: 12.01. 2012, 11:46 Prispevkov: 3191
Pripravite se ...

Če ste se razumno in z vso odgovornostjo odločili za posvojitev psa preko našega društva, bi te vrstice morali nujno prebrati že kmalu po opravljeni rezervaciji hrtka, lurcherja ali podenca, v katerega ste se zagledali. Zdaj je namreč napočil čas, ko boste v miru počakali na njegov prihod in boste lahko svoj dom pripravili na novega družinskega člana.

Priporočamo vam, da si še pred njegovim prihodom pripravite sledeče:

Primerno ležišče ali boks -
Glede na to, da gre za večjo pasmo psa, bi bilo prav, da izberete pravilno velikost zanj.
Ležišče naj bo v tem primeru veliko najmanj 100 x 80 cm, da se bo vaš hrt lahko v njem tudi dobro raztegnil.
Boks pa naj bo velik najmanj 120 x 80 x 85 cm, da se lahko pes v njem obrne in tudi vstane.

Ovratnica za psa -
Hrti, podenci in lurcherji imajo daljši in vitek vrat, zato običajne ovratnice za njih niso primerne. Priporočamo, da so ovratnice, namenjene prav tem pasmam, široke najmanj 4 cm. Priporočamo vam ovratnico iz blaga, na sistem dvojnega zatega, saj je ta ovratnica ob pravilni uporabi in pravilni namestitvi najvarnejša za vašega hrta (usnjene ovratnice odsvetujemo, saj se lahko posvojenček iz nje izmuzne!).
Ovratnico vam ob prihodu vašega hrta priskrbi tudi naša ekipa. V tem primeru jo boste dobili ob njegovi predaji na posvojitvi.

Povodec -
V trgovinah s potrebščinami za male živali je na razpolago mnogo različnih povodcev, zato izbiro prepuščamo vam. Pazite le na to, da bo povodec dovolj dolg. Prosimo, da prinesete povodec za vašega hrta s seboj na posvojitev. Za začetek vam priporočamo običajen povodec in se za flexi odločite šele takrat, ko boste vašega posvojenčka dobro spoznali in prevideli njegovo reakcijo v posameznih situacijah.

Ploščica s kontaktnim naslovom -
Še pred njegovim prihodom poskrbite, da boste dali pravi čas gravirati ploščico, na kateri bo ime vašega posvojenega psa in vaši kontaktni podatki. To je izredno pomembno v primeru, če se vaš pes izgubi.

Plašček za vašega posvojenega hrta -
Ker hrti nimajo veliko podkožnega maščevja, je zanje nujno potrebno posebno oblačilo - plašček za mrzle zimske dneve. Na našem tržišču je žal zelo slaba izbira plaščkov za hrte, zato vam priporočamo, da za plašček poskrbi naša ekipa. Prišel bo skupaj z vašim posvojenim hrtom.

Dve posodi in stojalo -
Zaradi višje rasti in dolgega vratu hrtov, lurcherjev in podencov je priporočljivo, da kupite komplet dveh posodic s stojalom, ki bo omogočal vašemu hrtku normalno prehranjevanje. Če mu boste posodice postavili na tla, bo zelo težko jedel in se mu lahko zgodi, da se mu bo hrana zaletela. V kolikor nimate stojala za posodice, je izredno pomembno, da posodice dvignete s tal na ustrezno višino.

Hrana -
Predlagamo vam, da hranite svojega hrta z visoko kvalitetno briketirano in konzervirano hrano, za katero pa ni nujno, da je tudi najdražja. Vsekakor pa se izogibajte cenene briketirane hrane, ki jo je možno kupiti v različnih veleblagovnicah ali diskontih, saj le-te ponavadi vsebujejo preveč soli, pepela in ostalih dodatnih sestavin, ki lahko škodujejo zdravju vašega hrta.
Pripravili bomo tudi napotke, kako posvojitelji prepoznate kvalitetno in slabo briketirano hrano!

Pripomočki za nego kožuha -
Še pred prihodom hrta si nabavite blag šampon za nego kožuščka in mehko krtačo, primerno za nego kratke dlake. Vaš pes bo zaradi bivanja v zavetišču in zaradi dolge ter naporne poti verjetno umazan in ne preveč dišeč, zato menimo, da bo kopel že prvi dan prihoda v nov dom zelo prijala vašemu posvojencu.

Tablete za razglistenje -
Tablete že prej kupite pri veterinarju - greyhoundi so težki od 30-40 kg; galgi so težki tam od 20-29 kg, andaluzijski podenci cca. 10 kg in naj jih zaužije takoj prihodu v nov dom (preventivno jih dajte tudi vašim živalcam, ki jih že imate doma);


Na tem mestu smo vam podali samo nekaj osnovnih napotkov o tem, kaj si priskrbite še pred njegovim prihodom.

Priporočamo pa vam, da si preberete še našo brošuro za bodoče posvojitelje, v kateri boste našli še vrsto drugih koristnih napotkov.
Brošura je dostopna: http://www.hrtjisvet.org/brosura_za_posvojitelje.html

(vir: www.hrtjisvet.org)


_________________
HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org

Pomagajmo hrtom v stiski.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Pokaži sporočila:  

Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Objavi novo temo

Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu