Forum HRTJI SVET Slovenije Seznam forumov



Avtor Sporočilo

<  POSVOJITEV, POSVOJITVE in POSVOJENI HRTI V SLOVENIJI  ~  Sprehod in posvojitev galga, 11. 2. 2017

HrtjiSvet
Objavljeno: 07 Feb 2017 22:42 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
V soboto, 11. februarja, bo še en vesel dogodek – prvi transport galgov v letu 2017. To je dan, ko se bo galgu Marcelinu življenje popolnoma obrnilo na glavo – seveda mislimo v dobrem smislu. Obrnil bo nov list v življenju in končno spoznal svojo novo družino, kjer bo deležen varnosti, ljubezni in topline.

Da pa se ne veselimo le mi, ste na sam dogodek vabljeni tudi vi, naši dragi posvojitelji in podporniki. Saj veste, veselje in srečo je potrebno deliti z drugimi.

Tokrat bo posvojitev na drugi lokaciji, in sicer na poligonu Pasje šole Pes in pol (http://pesinpol.si/) na HLADNIKOVI ULICI (TRNOVO) v Ljubljani- poligon nasproti gostišča LIVADA (Naslov: Hladnikova cesta 15, 1000 Ljubljana).

Ker se naši posvojenčki (in tudi mi posvojitelji) radi podružimo med seboj, bomo pred samim prihodom galga Marcelina še raziskali bližnjo okolico.

Vsi ki bi radi malce poklepetali v dobri družbi in se razgibali, vabljeni na sprehod - dobimo se ob 14:45 zraven poligona.

Prihod Marcelina je planiran nekje okrog 17. ure, seveda pa smo odvisni od dogajanja na cesti.

Poligon žal NI primeren za spuščanje hrtov, saj je premajhen. Tekanje vaših posvojenčkov ne bo mogoče, se bomo pa potrudili, da jih bomo zamotili s kakšno drugo obogatitveno dejavnostjo.

Kontaktna številka za udeležence sprehoda je 031 463 875 (Tjaša).

Se vidimo? Smile

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
HrtjiSvet
Objavljeno: 12 Feb 2017 17:18 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
»Kako to, da svetiš tako močno? In zakaj si nocoj sama na nebu?« Prijazno mu je odgovorila: »Veš, jaz nisem navadna zvezdica.« Marko se je začudil: »Kakšna pa si, če nisi navadna?« Še močneje je zasijala in rekla: »Jaz sem prav posebna zvezdica – hrtja. Ime mi je Tara.« »Hrtja zvezdica?« je bil Marko spet radoveden. »Kaj pa je hrt?« Zvezdica Tara se je ponovno nasmehnila: »Hrti so prečudoviti psi, vitki in izredno hitri, a nadvse nežni.«

Blažka Ribič, Marko in zvezdica Tara ali kako je Marko dobil hrta

Včerajšnja sobota (11. februar 2017) je bila polna dogodkov, zaradi katerih nam je vsem od sreče poskočilo srce. Na ta dan smo otvorili prvi letošnji promocijski sprehod Hrtjega sveta, prav tako pa smo imeli prvi letošnji transport galgov. Tokrat je bil srečnež galgo Marcelino, ki je že takoj, ko je skočil iz avta, uvidel, da se zanj sedaj začne tisto pravo, sladko življenje.

Na parkirišču pred poligonom pasje šole Pes in pol so se počasi začele zbirat posvojene riti in njihovi posvojitelji, vsi pripravljeni na en super sprehod po Poti spominov in tovarištva v nadvse odlični družbi. Kako krasno vas je bilo videt. Prav vsakega od vas. Nasmejani obrazi vsepovsod in prijetna energija, ki nas je spremljala ves čas našega druženja.

Hodili smo eno urco in pol in parada hrtkov sigurno ni ostala neopažena. Sprehoditi in razgibati so se prišli: greyhounda Classy in May, galgi Cordobesa, Angola, Gili, Sid, Ariya, Luna, Caracol, Lili, Pinto, Naqara, Gral, lurcherka Enya ter mešanček Alf in siciljanski hrt Falco.

Do minutke natančno smo prišli do poligona pasje šole Pes in pol, kjer nas je že čakala Marcelinova družina in člana pasje šole Pes in pol, ki sta nas prijazno sprejela in pogostila.

Nataša je začela s predavanjem posvojiteljem, kjer je še enkrat poudarila pomembne informacije v zvezi z življenjem posvojenega hrta. Ostali posvojitelji smo se v tem času pogreli s čajem in posladkali s kavo in muffini - res prijetno presenečenje, hvala članom pasje šole Pes in pol.

Na poligon nas je prišel pozdravit tudi greyhound Jet, ki po operaciji že super okreva. Vesel je pozdravil svoje hrtje prijatelje, nato pa se je odpravil nazaj na svoj kavč, kjer ga razvaja in carklja cela družina. Jet, vsi ti pošiljamo pozitivne misli, da boš čim prej lahko ponovno užival na dolgih sprehodih s svojo družino.

Seveda ne moremo mimo tega, da ne omenimo Anje in Sandija, ki sta na raketni pogon z galgom Marcelinom prišibala na polion s svetlobno hitrostjo. Res sta neverjetna. =) Galgo Marcelino je z vsem svojim srcem pozdravil svojo novo družino, z repom je zadovoljen krožil po zraku, srečen, da je na varnem in v toplem objemu svoje družine.

Iskreno se zahvaljujemo pasji šoli Pes in pol (spletna stran: http://pesinpol.si/, FB stran: https://www.facebook.com/pesinpol/), ki so nas prijazno sprejeli in odprli vrata svojega poligona. Zahvaljujemo se tudi za krasno pogostitev, ki je prijetno presenetila vsakega od nas. Hvala za kavico, čaj in slastne muffine, ki so se po sprehodu res prilegli. Hvala tudi za paket dobrodošlice za galga Marcelina, sigurno mu bo teknilo.

Hvala podjetju Prim, Metka Potočnik s.p. za konzervo, podjetju Mr. Pet za bon. Hvala tudi vsem članom ekipe Društva Hrtji svet Slovenije, ki so kakorkoli prispevali k uresničitvi tega krasnega dneva. Zahvaljujemo se tudi vam, dragi posvojitelji, ki se prišli na dogodek in se poveselili skupaj z nami.

Na koncu pa seveda hvala tudi družini, ki je galgu Marcelinu odprla vrata svojega doma. Želimo vam ogromno dogodivščin, raziskovanj in čudovitih skupnih trenutkov. Ob tako veselem in razigranem hrtku, vam sigurno ne bo dolgčas.

Se vidimo kmalu.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Pokaži sporočila:  

Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Objavi novo temo

Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu