Forum HRTJI SVET Slovenije Seznam forumov



Avtor Sporočilo

<  POSVOJITEV, POSVOJITVE in POSVOJENI HRTI V SLOVENIJI  ~  Posvojitev galgov - 11. junij 2016

HrtjiSvet
Objavljeno: 22 Jun 2016 22:03 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 10.05. 2013, 09:39 Prispevkov: 1600
"Za srečo ne potrebujemo veliko. Stisk roke, nasmeh, prijetno sonce ... Le prepoznati jo moramo in znati uživati v njej. Vendar pa je ne smemo nikoli obdržati samo zase. Delimo jo z drugimi, kot je to počela Aura! Le takrat se nam bo vedno znova oplemenitena vračala nazaj ... Tudi v trenutkih, ko je sploh ne bomo pričakovali in nam bo nenadejano napolnila srce."
(Blažka Ribič; Aura, hrtja princeska sreče)

V soboto je bil še en čudovit dan. Čudovit za nas, čudovit za posvojitelje in seveda za galge, ki so veselo priskakljali v svoje nove domove.

Ne moremo izraziti z besedami, kako nam ob takih dogodkih od sreče kar poskoči srce. Neverjetno srečni smo za vsakega galga, ki je našel svoj dom. In seveda za posvojitelje, ki so dobili svojega hrtjega sopotnika, sopotnika zmožnega dajanja ljubezni, topline in sreče.

Vremenska napoved je sicer bila sumljivo deževna, zato smo hrtje rajanje na poligonu raje odpovedali. Vendar na koncu smo s svojo dobro voljo in veseljem pregnali dež, tako da so nas sem in tja le malo ohladile dežne kapljice.

Ko so se zbrali vsi posvojitelji, je Nataša začela s predavanjem. Dobra volja se je čutila vsepovsod. Na predavanju so posvojitelji še enkrat dobili koristne informacije.

Nato je bil čas za vprašanja, pogovor in medsebojno spoznavanje.

Pričakovanje je že počasi naraščalo, pogledi so se obračali na uro ... Le kdaj pridejo, le kdaj pridejo, nam je vsem rojilo po glavi.

In smo končno dočakali. Nasmejani obrazi posvojiteljev povedo vse.

Prva je pogumno skočila ven Lou Lou. Mala, drobna skuštranka, ki je prevzela vsa naša srca. Kljub temu, da je bil repek nalepljen na trebuh, je pokazala pravi pogum in močno voljo. Nato je ven priskakljala drobižkasta Tuerca (sedaj Themis), ki je s svojo nežnostjo takoj očarala svoja posvojitelja.

Nato sta prirepkala ven Liviana in njen bratec Alegria (sedaj Tango). Oba neobremenjena in vesela, da sta končno na varnem. Liviana bo sedaj družbo delala že posvojeni galgici Lui, ki s svojo pojavo sigurno ne bosta ostali spregledani. Tangov repek je pa krožil okoli kot ventilator in svoje začasne družine je bil neizmerno vesel.

Naslednja galga, ob kateri nam je zastal dih je bila pikasta in drobna Teresita II, milina v mali galgji pojavi. Krasotec Leo tudi ni ostal neopažen, njegov pogled nam je segel vse do srca. Nežen galgec, ki bo sedaj ljubljanski gospodič, je takoj vedel, da je sedaj v varnem zavetju svoje nove družine, ki ga ljubkovalno imenuje kar Levček.

Galga Pepa, pojava prava, nežna, super punca, ki bo sigurno vsakodnevno razveseljevala svoje posvojitelje. Svojo super družino je dobila tudi Candela (sedaj Luna), ki bo imela poleg človeške družine tudi veliko hrtjo družino – greyhoundica May in whippetka Šaja ji bosta sigurno z veseljem pokazali vse lepote našega sveta.

Razigrana, popolnoma neobremenjena klovnesa Teresita, je nasmejala vsakega od nas, saj je takoj vedela, kakšn super življenje se ji bo godilo. Takoj je skočila s objem svojim posvojiteljem, veselo repkajoča je pozdravila prav vsakega od nas in nas do srca nasmejala.

Za čokoladno temno brindle Trujillana (sedaj Lucky) so izbrali pravo ime, sedaj je res srečko, saj je dobil super družino, kjer bo deležen vse ljubezni in pozornosti. In seveda ne moremo iti preko zgodbe Pajare, ki nas je vsakega od nas prizadela globoko v srce. Sedaj je končno obrnila nov list v življenju in dobila svoj za vedno dom pri čudoviti družini, kjer bo lahko delila svojo srečo in veselje med njimi.





Najlepša hvala vsem, ki ste odprli svoja srca in v svoje življenje sprejeli odsluženo galgjo dušo. Od sedaj boste skupaj pisali zgodbo, zgodbo vašega skupnega življenja. Srečno vsem skupaj in želimo vam ogromno lepih skupnih trenutkov.

Hvala tudi Galgini, s svojimi preprosto iz srca narejenimi izdelki, ki so poleg svoje varnosti še neverjetno lepi in narejeni po najnovejši modi.

Hvala tudi ekipi zavetišča Scooby Medina, ki so v tem času skrbeli in še skrbijo za galge, ki iščejo svoje domove, hvala vam, ker ste varno pripeljali galge v svoje nove domove. Hvala tudi ekipi društva HRTJI SVET Slovenije za izpeljano posvojitev.

Najlepša hvala tudi Nuši, dr.vet.med., ki je pregledala vse pse ter posvojiteljem dala koristne nasvete ter osebju KD Pluton, ki nam je odstopil poligon, da smo lahko posvojitev izvedli.

Se kmalu vidimo in vas lepo pozdravljamo!

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije

_________________
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Pokaži sporočila:  

Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Objavi novo temo

Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu